Integritetspolicy

Policyn innehåller en beskrivning av hur Kalmarsund Pride förhåller sig till behandlingen av individers personuppgifter. Denna integritetspolicy förklarar därför hur dina personuppgifter bearbetas och skyddas, dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande.

GDPR

I maj 2018 trädde ett nytt regelverk kring persondataskydd, dataskyddsförordningen (GDPR) i kraft efter beslut i EU. Regelverket ersatte personuppgiftslagen (PUL). Den nya lagen innebär att du som medlem har ett antal rättigheter, bland annat kan du beställa hem ett utdrag med vilka uppgifter vi har sparat om dig, eller be att få dina uppgifter raderade. Eftersom vi är en liten förening skickar vi av kostnadsskäl helst informationen via e-post. ­Endast medlemmar som begär att få sina personuppgifter raderade vid eller efter utträde ur föreningen tas bort ur systemet.

Personuppgifter som behandlas

Vi behandlar personuppgifter för följande kategorier:

  • Webbplatsbesökare kalmarsundpride.se
  • Medlemmar
  • Volontärer och potentiella volontärer
  • Sponsorer (med kontaktperson)
  • Arrangörer (med kontaktperson)
  • Myndigheter (med kontaktperson)
  • Styrelse Kalmarsund Pride

Medlemsansökan

De uppgifter vi behandlar är i första hand sådana som du själv lämnar till exempel i samband med din medlemsansökan. Vi behöver dessa uppgifter för att hantera din ansökan och administrera ditt medlemskap hos oss.

Media

I vissa fall sparar vi fotografier, om de kan anses vara av kulturhistoriskt intresse nu eller i framtiden. Exempel på detta kan vara från olika pridefiranden/pridearrangemang.

Kontaktformulär

När du använder vårt kontaktformulär till anmälan för prideparaden samlar vi in namn, e-postadress och eventuellt företagsnamn. Informationen kommer inte att användas för marknadsföring.

Inbäddad innehåll från andra webbplatser

Artiklar på denna webbplats kan innehålla inbäddat innehåll (exempelvis videoklipp, bilder, artiklar o.s.v.). Inbäddat innehåll från andra webbplatser beter sig precis på samma sätt som om besökaren har besökt den andra webbplatsen. Dessa webbplatser kan samla in uppgifter om dig, använda kakor, bädda in ytterligare spårning från tredje part och övervaka din interaktion med sagda inbäddade innehåll, inklusive spårning av din interaktion med detta inbäddade innehåll om du har ett konto och är inloggad på webbplatsen i fråga.

Vi samlar även in information via Google forms som är inbäddade i sajten och följer deras policy för GDPR. Vi behåller dina uppgifter utan tidsgräns. Detta inkluderar för- och efternamn, e-postadress, adress, telefonnummer, organisationsnummer/personnummer och eventuellt företagsnamn.

Kakor (cookies)

Kakor är små textfiler som webbplatser du besöker begär att få lagra på din dator. Kakor innehåller information och används för att ge dig som besökare tillgång till olika funktioner. Cookies är inte skadliga. Informationen i kakan använder vi också för att samla in statistik om ditt surfande på vår sajt. Lagen säger att vi får lagra cookies på din enhet om de är absolut nödvändiga för att kunna använda den här webbplatsen. För alla andra ändamål krävs ditt medgivande.

Du kan i inställningarna för din webbläsare själv ange om du accepterar att cookie-filer placeras hos dig eller inte. Du kan blockera alla kakor, granska vilka kakor som har lagrats och radera de lagrade kakorna.

Vilka vi delar din data med

Vi delar endast din data inom föreningens styrelse i ändamål för Kalmarsund Pride.

Procedur för dataläckor

Vid en eventuella dataläcka eller intrång polisanmäler vi och meddelar berörda personer.

 

Senast uppdaterad: 2019-05-19