Ny ordförande vald

Idag söndags hade Kalmarsundpride årsmöte. Årsmötet valde ny styrelse och gav den gamla ansvarsfrihet. Flera nya valdes in i styrelsen bland annat valdes ny ordförande, Alexander Finstad.

 

HBTQ och mänskliga rättigheter är frågor som ligger Alexander varmt om hjärtat och har tidigare varit engagerad i Växjö Pride och deltagit i många parader tidigare.

– Eftersom jag själv är homosexuell möter jag mycket okunskap i samhället och får mycket frågor om varför Pride behövs. För mig är det därför en ära att kunna engagera mig mer inom Pride rörelsen och öka förståelsen samt kunskapen kring ämnet. Det borde idag vara en självklarhet att få älska den man själv vill och få vara precis som man vill, säger Alexander Finstad.

 

Årsmötet är startskottet för arbetet med årets Pridevecka och parad som är börjar 31/8 och avslutas med parad den 5/9.

 

Övriga i styrelsen är Tina Herbertsdotter, Jessica Rydell, Eva Joelsson, Tin Eriksson och Carolina Johansson.

 

Mer om Alexander Finstad:

Mitt namn är Alexander Finstad, jag är 21 år och bor i Kalmar. Jag jobbar som projektledare för Newcomers Kalmar (ett integrationsprojekt via RFSL Kalmar län), timvikarie inom omsorgen i Kalmar och Mörbylånga kommun. Jag är snart även undersköterska. Mina intressen är politik, musik/teater, att resa och upptäcka nya saker samt människan och dess utveckling. Jag har sedan 2015 engagerat mig mycket ideellt inom olika organisationer. Bland annat som ordförande för Barn och unga i Sverige (BUS) och Röda Korsets ungdomsförbund. Har även agerat valberedning och ledamot i diverse olika styrelser. Har bred kunskap om just föreningsarbete. Jag valde att bli ordförande för Kalmarsund Pride då det är en fråga som ligger mig varmt om hjärtat. Har engagerat mig i Växjö Pride tidigare och även gått i flertalet olika Pride parader. Eftersom jag själv är homosexuell möter jag mycket okunskap i samhället och får mycket frågor om varför Pride behövs. För mig är det därför en ära att kunna engagera mig mer inom Pride rörelsen och öka förståelsen samt kunskapen kring ämnet. Det borde idag vara en självklarhet att få älska den man själv vill och få vara precis som man vill.”